اگر شما در زمینه سئو سایتهای نو کار کرده باشید, به احتمال خیلی زیاد با این موضوع مواجه شده اید که با اینکه شما در زمینه محتوا خیلی خوب عمل میکنید و لینک سازی داخلی و خارجی مناسبی برای آن وبسایت انجام داده اید, متاسفانه در طی چند ماه اول هیچ گونه پیشرفتی در قرار گرفتن در نتایج جست و جو(SERP) مشاهده نمیشود و باعث دلسردی صاحب آن سایت بابت زحماتش میشود.
یک اصطلاح در بین متخصصان سئو رواج زیادی دارد که توضیحی برای این مشکل است.آن هم اینکه گوگل سایت را در سند باکس (Sandbox) قرار داده است.
سند باکس گوگل چیست؟
نظریه سندباکس گوگل (Google Sandbox)این است که گوگل وبسایتهای جدید را قبل از اینکه بتوانند در جستجوی گوگل به خوبی رتبه بندی شوند، و راه خود را به بالای یک نتیجه جستجو برسانند، وبسایتهای جدیدی را در سندباکس قرار میدهد. گوگل میخواهد مطمئن باشد که یک وب سایت معتبر است و فقط وب سایت یک شبه ای که با اهداف بد راه اندازی شده، نباشد قبل از رتبه بندی آن به طور برجسته در SERP (صفحه نتایج موتورهای جستجو) قرار میدهد. این نظریه برای توضیح این موضوع مورد استفاده قرار میگیرد که چرا دامنههای جدید ثبت شده یا دامنههای مالکیت آن ها را تغییر میدهند، به طور منظم رتبه ضعیفی به دست میآورند، مهم نیست که آنها چقدر خوب بهینه سازی شوند.
وبسایتها باید ثابت کنند که آنها شایسته رتبه بندی هستند، که به زمان نیاز دارد. برای به دست آوردن اعتماد موتور جستجو به مرور زمان، وب سایت باید محتوائی با کیفیت تولید کند که پیوندهای ورودی طبیعی و فعالیت رسانه های اجتماعی (اشتراک گذاری ، لایک ، اظهار نظر و غیره) ایجاد کند. با افزایش فعالیت سایت و شروع به جلب اعتماد، شانس اینکه سایت از سندباکس گوگل خارج شود، را بهبود میبخشد.
تفاوت بین سند باکس گوگل و پنالتی شدن
بعضی از وبمستران به دلیل نتایج ضعیف سایت خود نا امید میشوند، اما این مسئله موقت است و اما خب از کجا بفهمیم سندباکس گوگل هستیم یا پنالتی شدیم؟
جواب این سوال بسیاره ساده است: اول از هرچیز قدمت سایت که اگر کمتر از ۴ ماه باشد یعنی سند باکس هستید مورد دوم: با استفاده از جستجوی ترکیبی فرمول site: آدرس سایت شما و جستجو در گوگل میتوانید تعداد ایندکسهای خود را ببینید. اگر نتیجه صفر باشد یعنی از نتایج حذف شدید و احتمال بسیار بالا پنالتی شده اید و باید به سرچ کنسول مراجعه کنید تا ببینید از گوگل به شما اخطاری داده شده یا خیر، اما اگر ایندکس دارید و به صورت ناگهانی در یک کلمه افت داشته اید و کلماتی دارید که نتایج خوبی دارند باید گفت خوشبختانه در سندباکس گوگل هستید.
چرا یک وب سایت جدید رتبه بالایی در گوگل ندارد؟
کارشناسان گوگل ذکر کرده اند که برای رتبه بندی یک سایت به داده های کافی احتیاج دارند. یک وب سایت جدید باید تخصص و اعتبار خود را به گوگل نشان دهد. علاوه بر این، باید مشخصات بک لینک خوبی داشته باشد. با این حال، بعید است که یک وب سایت جدید بتواند در مدت زمان کوتاهی اعتماد گوگل را جلب کند.
در اینجا چند دلیل وجود دارد که ممکن است یک وبسایت جدید در رتبه بالایی نداشته باشد.
محتوای کم
برای درک اهمیت وبسایت شما با موضوع خاص، گوگل باید صفحات وبسایت شما را طی کند. اگر وب سایت شما به اندازه کافی محتوای نداشته باشد، ممکن است گوگل نتواند بطور کامل درک کند که وبسایت شما برای چیست.
بک لینک ضعیف
بک لینک یکی از مهمترین عوامل برای رتبه بندی وبسایت در گوگل است. اگر وبسایت شما نمایه بک لینک ضعیف دارد، ممکن است گوگل در جستجوها رتبه بالاتری نداشته باشد. علاوه بر این، وبسایت شما باید دارای پیوندهای داخلی باشد تا وبسایت شما توسط گوگل درون سندباکس گوگل قرار نگیرد.
استفاده کم کاربران
گوگل ممکن است برای تجزیه و تحلیل دادههای رفتاری بازدید کنندگان وبسایت شما زمان ببرد. به همین دلیل، ممکن است رتبه بالاتر وب سایت شما را در نتایج جستجو برای کلمات کلیدی محبوب به تعویق بیندازد. مواردی مانند نرخ کلیک، میزان جستجو کلمه کلیدی در این تجزیه و تحلیل گوگل تاثیر گذار است.
علائم وجود یک سایت در سندباکس گوگل
ما چند شاخص در زیر آوردهایم که میتواند در تعیین وضعیت سایت شما در سندباکس گوگل کمک کند.
- روند ترافیک نامنظم.
- در رتبه بندی بالا برای کلمات کلیدی مربوط به چالش کشیده شده است.
- سایت رتبه بندی برای کلمات کلیدی ثانویه را انجام داده است، اما رتبه بندی برای کلمات کلیدی اولیه و مهم را در نظر نگرفته است.
- سایت در ترافیک ارگانیک افت چشمگیری نشان داده است.
- اعتبار دامنه سایت شما در مدت زمان کوتاهی کاهش یافته است.سه تا چهار ماه اغلب به عنوان یک بازه زمانی عادی در نظر گرفته میشود، اگرچه براساس عوامل مختلفی ممکن است از یک تا شش ماه متفاوت باشد. اگر کلمات کلیدی یا عباراتی غیر رقابتی دارید، ظاهراً اقامت سایت شما در سندباکس گوگل کمتر خواهد بود. اما اگر کلمات کلیدی بسیار رقابتی دارید، برای یک بازه زمانی طولانی تر در سندباکس گوگل خواهد ماند.
راه خروج از سند باکس چیست؟
سند باکس گوگل یک موضوع دقیق نیست و طبیعتا راهکار قطعی و دقیقی برای خروج از این وضعیت وجود ندارد اما توصیههای زیر راهکار نسبتا مناسب و اثبات شده ای برای جلوگیری از قرار گرفتن در وضعیت سند باکس گوگل است.
- انتشار وبسایت بر روی سرور های معتبر با آپ تایم مناسب.
- قرار ندادن بیش از حد کلمات کلیدی رقابتی در محتوای صفحات.
- عدم استفاده از دامنههایی که قبلا توسط افراد دیگر بکار گرفته شده است.
- کشف لینکهای بد و شکسته شده در محتوای صفحات سایت.
- رعایت قوانین کپی رایت و عدم کپی برداری از مطالب دیگران.
- ایجاد محتوای مفید و با کیفیت