برای اکثر بازاریابان و سازمانها، متداولترین هدف برای فعالیتهای بازاریابی آنها، فروش بیشتر است.
با این حال، بسیاری از تاکتیکها و استراتژیهای بازاریابی با این هدف مطابقت ندارند. بسیاری از بازاریابان تصور میکنند که تمام فعالیتهای بازاریابی متداول، در صورت انجام درست، در پایان باعث فروش میشوند.
در حالی که حقیقتی که وجود دارد این است هر تاکتیکی سریع نمیتواند پاسخ دهد و منجر به فروش شود.
در اینجا نتیجه گیری شده است: مشتریان شما دقیقاً محصول یا خدمات شما را خریداری نمیکنند، بلکه مزایایی است که آنها پس از خرید به دست میآورند. بنابراین، ارزش خدمات و محصولات میتواند توان فروش شما را افزایش دهد.
در اصل ارزش محصولات و خدمات به طور زیر تعریف میشود:
- مزایای خاص محصولات یا خدمات شما را مشخص میکند.
- توضیح اینکه چگونه محصول و یا خدمات شما میتواند مشکلات فعلی مشتریان را برطرف کند.
- با برقراری ارتباط با ارزشهای منحصر به فرد خود (تمایز بینظیر) مشتریان را ترغیب کنید تا محصول خدمات شما را خریداری کنند و نه از رقبایتان
ارزشها و هدفهای کاری شما باید به ویژه در صفحه اصلی وبسایت شما قابل مشاهده باشد، به طور ایده آل اولین چیزی که بازدید کنندگان میبینند. در نظر داشتهباشید که نباید ارزشها و هدفهای خود را شعاری عنوان کنید.
روشهای موثر برای فروش بهتر
- بازاریابی محتوا
اگرچه مردم معمولاً پس از خواندن یک محتوا مستقیماً خریدی انجام نمیدهند، در استفاده صحیح از بازاریابی محتوا برای اهداف تبدیل، مزایای بسیاری وجود دارد. اول این که،کاربران بیشتر از برندها و کسب و کارهایی که میتوانند به آنها اعتماد کنند، خریداری میکنند پس به این منظور انتشار مطالب با کیفیت بالا و مناسب یکی از بهترین راه ها برای اثبات اعتبار است.
در مرحله بعد، بازاریابی محتوا میتواند به طور موثری مشتریان خود را در مورد مزایای محصول شما و نحوه متفاوت بودن محصول شما با رقبای شما آموزش دهد. نکته آخر اینکه، بازاریابی محتوا در مقایسه با سایر کانالهای بازاریابی مانند تبلیغات یا پرداخت هزینه تبلیغات در شبکههای اجتماعی بسیار مقرون به صرفه است.
چگونه میتوان از بازاریابی محتوا به طور مؤثر استفاده کرد؟
برای شروع، محتوای شما باید برای مخاطبانتان قابل مشاهده باشد. بهترین راه برای دستیابی به این هدف با استفاده از سئو به شما اجازه میدهد تا محتوای شما در نتایج جستجوی Google رتبه بالاتری داشته باشد.
همچنین به خاطر داشته باشید که نیازها و درک مشتری شما همیشه در حال تحول است. بنابراین، همچنان محتوایی متناسب با نیاز کاربرانتان تولید کنید و از آنها نظرسنجی کنید و بازخوردشان دریافت کنید.
- برگزاری رویدادهای جذاب
حتی در این عصر پیشرفته دیجیتال که اکثر موارد به صورت آنلاین هستند، رویدادهای آفلاین هنوز در افزایش فروش شما بسیار مؤثر هستند، فقط به این دلیل که رویدادها به شما امکان میدهند حضور فیزیکی خود را نشان دهید و همچنین شما را قادر میسازد تا مشتریان خود را به صورت حضوری درگیر کنید.
رویدادهای شما لزوماً نباید بیش از حد پیچیده باشد، و ایده این است که به مشتریان خود چیزهایی را که دوست دارند ارائه دهید. بنابراین، دوباره درباره نیازهای مشتریانتان و
سرگرمیها، علاقهها و ارزشهای آنها تحقیق کنید بهعنوان مثال، اگر فهمیدید که اکثر مشتریهای شما عاشق فوتبال هستند، میزبانی از رویدادی را در نظر بگیرید که مشتریان شما بتوانند یک بازی را با هم تماشا کنند.
بهطور خلاصه، بازاریابی رویداد روشی مؤثر برای نگه داشتن نام تجاری در صدر ذهن مشتری شما است.
63٪ از بازاریابان برای سرمایه گذاری بیشتر در رویدادهای زنده، چه در تعداد رویدادها و چه از نظر بودجه، برنامه ریزی میکنند.
80٪ از بازاریابان معتقدند که رویدادهای آفلاین برای موفقیت آنها حیاتی است.
75٪ از بازاریابان اعتقاد دارند که رویدادهای زنده در سالهای آینده به طور فزایندهای اهمیت خواهند یافت.
- محتوای ویدئویی
ویدئو به عنوان یک رسانه محتوا در چند سال گذشته شاهد افزایش چشمگیر محبوبیت بوده است. با این وجود، گرچه دلایل زیادی برای پیادهسازی محتوای ویدیو در سایت شما وجود دارد، اما بزرگترین دلیل این واقعیت است که در ترغیب خرید بسیار موثر است. مطالعات حتی حاکی از آن است که فیلمبرداری در صفحه فرود میتواند بیش از 80٪ به افزایش تبدیل خرید کمک کند.
بنابراین، چگونه می توانیم از ویدئو برای هدایت تبدیل های بیشتر استفاده کنیم؟ در اینجا چند ایده آورده شده است:1. یک آموزش ویدئویی که ویژگیهای اصلی محصول یا خدمات شما را توضیح میدهد، همیشه مؤثر است، همچنین در پشت این محتواها میتوانید پشت صحنهای از ساخت محصول یا خدماتتان به مشتریان ارائه دهید.
2.ویدئوی خود را کوتاه و جامع به مشتریانتان به نمایش بگزارید تا آنها بتوانند مطلب را سریع متوجه شوند. ارائه ویدئوهای سرگرم کننده میتواند به به ترافیک صفحات شما کمک کند.
Upselling یا بیش فروشی
بیش فروشی (up selling) یکی از استراتژیهای معروف برای فروش بیشتر است به این معنی که فروشنده سعی میکند علاوه بر محصول و یا خدمت اصلی خود به خریدار محصولات و خدمات جانبی را نیز برای خرید بیشتر پیشنهاد دهد. استراتژی بیش فروشی اغلب باعث میشود که میزان فروش در کسب و کار شما به شکل قابل توجهی افزایش یابد. اجازه دهید نمونههایی از بیش فروشی را برای شما مثال بزنم. بعنوان مثال فرض کنید شما قصد خرید یک تلویزیون را دارید و وارد مغازهای برای خرید یک LED TV میشوید. پس از خرید فروشنده به شما پیشنهاد میدهد حال که تلویزیونی با این امکانات خریداری کرده اید بد نیست یک DVD Player هم خریداری نمایید. در واقع فروشنده در این هنگام سعی میکند تا وسایل جانبی که متناسب با تلویزیون خریداری شده توسط شماست را به شما پیشنهاد دهد. معمولاً سود بیشتر در فروش وسایل جانبی است و فروشنده با اینکار سود بیشتری را نصیب خود میکند.
برای اینکه بتوانید این استراتژی را در کسب و کار خود بکار ببندید 3 راه را به شما پیشنهاد میدهیم:
۱) سعی کنید با مشتری بیشتر ارتباط برقرارکنید. هنگامی که مشتری به شما مراجعه میکند سعی کنید با لبخند با او باب گفتگو را باز کنید و از علایق پنهان او آگاه شوید. در اینصورت او به شما احساس نزدیکی میکند و شما پس از فروش محصول اصلی براحتی میتوانید محصولات دیگرتان را نیز به او پیشنهاد دهید.
۲) محصولتان را بیشتر بشناسید. هر چقدر محصول خود را بیشتر بشناسید بهتر میتوانید به مشتری کمک کنید که چه لوازم دیگری میتواند محصولی را که خریداری کرده است را کامل تر کند و کارایی آن را برای مشتری بیشتر کند. البته این مورد یکی از بدیهیات فروش است و اگر فروشندهای شناخت کافی از محصول نداشته باشد معمولاً در فروش خود محصول نیز دچار مشکل میشود.
3) مطمئن شوید که مشتری بهترین انتخاب را کرده باشد. این مسئله در فرآیند فروش بسیار مهم است که شما خرید مشتری را صحه بگذارید و به او بگویید که از این خرید پشیمان نخواهد شد و مطمئن هستید که دیگران را نیز برای خرید به شما معرفی خواهد کرد. این گفتگو با مشتری باعث میشود که او از نظر روانی تحت تاثیر قرار بگیرد و دیگران را نیز برای خرید بیشتر به شما معرفی نماید.
منابع: mikekhorev.com